Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája

 

A Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájában két csoporttal működik az óvoda. A 2013-2014-es tanévben a hallássérült csoportban 8,  a halmozottan sérült csoportban 7 gyerek játékos formában fedezi fel a körülöttük lévő világ csodáit sok-sok verssel, mesével és dallal.

 

 

Felkészült szakemberekkel fogadjuk  nemcsak a 3 - 8 éves korosztályt, hanem igény szerint a korai fejlesztésre jelentkező gyermekeket is. Szolgáltatásunk egyéni foglalkozásokat (pszihológiai tanácsadás, kognitív fejlesztés, gyógytorna, audiológia, hallásfejlesztés, logopédia) és kiscsoportos tevékenységeket foglal magába. Az óvodai kiscsoportos tevékenységeink alapját az általános tanügyi program képezi (nyelv és kommunikáció, tudományok, esztétikai nevelés,  erkölcsi nevelés), amit a csoportok igényei szerint adaptálunk. A differenciált oktatás megvalósításához integrált tevékenységeket ajánlunk, változatos tanszerekkel, eszközökkel rendelkezünk. Nevelőmunkánk fontos eleme a hagyományőrzés. A Szüreti bál, a Karácsony, a Farsangi mulatság a hagyományőrzés mellett jó alkalmak a családok  és egymás megismerésére. Hangsúlyozzuk a családi nevelés elsődlegességét, fontosnak tartjuk a szülőkkel való együttnevelést.

 

A nem Kolozsváron élő gyermekek számára bentlakást is biztosítunk. Ízlésesen berendezett bentlakásos óvodánk nevelői közössége nagy hangsúlyt fektet a családias légkör kialakítására, hisz a gyermek harmonikus fejlődésének elengedhetetlen feltétele az elfogadó szeretet, a biztonság, az őszinteség, a megértés, az igazságosság és az elfogadás.