Partneri

Asociația Kozmutza Flóra

Asociația Kozmutza Flora a fost înființată în anul 2004 de un grup de cadre didactice al școlii care azi poartă același nume, din dorința de a putea accede la oportunități de finanțare prin care să sprijine învățarea mai eficientă și dezvoltarea elevilor cu dizabilități ai școlii.

Prin demersurile noastre încercăm pe de-o parte să facilităm participarea elevilor Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz ”Kozmutza Flora” la diferite programe, concursuri, acordăm de premii și distincții elevilor cu rezultate deosebite, pe de altă parte acoperim costurile unor programe de formare pentru cadre didactice, derulăm unore programe terapeutice inovative, îmbogățim infrastructura școlii cu resurse și echipamente necesare derulării unor terapii complexe, și oferim servicii de intervenție timpurie centrată pe familie pentru copiii cu dezvoltare atipică.

Profitând de oportunități de finanțare, am reușit să echipăm săli pentru terapie multisenzorială, terapie de integrare senzorială, kinetoterapie, și am achiziționat leagăne și trambuline pentru curtea școlii spre marea bucurie a copiilor.

Ne dorim ca familiile care ne contactează să fie tratați și consiliați cu cel mai înalt grad de profesionalism, în mod empatic și cu respect.

Despre activitatea și proiectele noastre puteți afla mai multe pe pagina noastră de socializare:

https://www.facebook.com/Kozmutza-Fl%C3%B3ra-Egyes%C3%BClet-Asocia%C8%9Bia-Kozmutza-Fl%C3%B3ra-399524510399798HIPEN

În anul 2017 școala noastră a devenit membru al organizației HIPEN, rețeaua europeană a instituțiilor care au ca misiune asigurarea unor servicii educaționale, de reabilitare, de cercetare și de asistare în angajare a persoanelor cu deficiență de auz.

Acest sistem de colaborare internațională presupune întâlniri bianuale în format fizic pentru a facilita elaborarea de idei pentru proiecte, și mai multe întâlniri pentru fiecare secțiune de proiecte în mediul virtual, pentru a asigura timp pentru a lucra propriu-zis la proiecte.

http://hipen.eu/The Creative Learning Trust

Asociația CTL (The Creative Learning Trust) din Anglia nu a uitat să ne sprijine școala nici în aceste vremuri dificile aduse de pandemie.

În anul școlar 2020-2021, a proiectat, tipărit și trimis instrumente educaționale, care sunt de mare ajutor în procesul de învățare al copiilor cu nevoi speciale. Modificările și regulile aduse de virus nu sunt întotdeauna ușor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât materialele colorate oferite de CTL au fost de mare ajutor, pentru că sunt materiale laminate de calitate, iar conținutul lor este centrat pe copil și include: carduri ilustrate din plastic pe diverse teme, cărți de memorie, jocuri de societate, fișe de lucru pentru dezvoltare, afișe educaționale.

Mai mult, în anul școlar 2020-2021, asociația a contribuit la renovarea a trei clase din școală și a grădiniței (zugrăvit, înlocuirea pardoselii, mobilier nou) și a furnizat mese individuale pentru elevii din clasele în care noua politică de distanțare socială nu a fost posibilă înainte.

Frumusețea și echipamentul unic al școlii noastre se datorează în mare măsură asociației CTL din Anglia, căreia îi suntem foarte recunoscători!


https://www.creativelearningtrust.org.uk/