partnereink

Kozmutza Flóra Egyesület

A Kozmutza Flóra Egyesületet 2004-ben a Hallássérültek 2-es számú Speciális Iskola gyógypedagógusai hozták létre.

Céljai:

· a tanulmányi és sportversenyeken való részvétel támogatása,

· az iskola hagyományos kulturális rendezvényeinek támogatása,

· az iskolában dolgozó szakemberek folyamatos továbbképzése,

· innovatív terápiák bevezetése, terápiás szolgáltatások nyújtása,

· terápiás, fejlesztő termek felszerelése, eszköztár bővítése,

· díjak, jutalmak biztosítása,

· a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatása,

· korai fejlesztés, családközpontú tanácsadás biztosítása (https://korai.kozmutza.ro).

Céljaink megvalósítása érdekében minden pályázati lehetőséget kihasználunk. Jelen pillanatban szakembereink megfelelő eszköztárral rendelkező terápiás szobákban (szenzoros fejlesztő szoba, multiszenzoriális termek) valósíthatják meg fejlesztési céljaikat.

Arra törekszünk, hogy a hozzánk forduló szülőknek minél magasabb szakmai színvonalon biztosítsunk tanácsadást, gyermekeik számára célzott ellátást, a szolgáltatások egyre bővülő palettája segítségével.

Munkánkról és programjainkról többet egyesületünk közösségi oldalán tudhatnak meg: https://rb.gy/dvhgy7

The Creative Learning Trust

Az angliai CLT (The Creative Learning Trust) a koronavírus hozta nehéz idők során sem feledkezett meg iskolánk támogatásáról. A 2020-2021-es évek során olyan színes segédeszközöket tervezett, nyomtatott és küldött, amelyek nagy segítséget jelentenek a sajátos nevelésű gyermekek oktatási folyamatában. A vírus hozta változások, szabályok nem mindig könnyen érthetőek az akadályozottsággal élő személyek számára, ezért a CLT által biztosított képes segédanyagok nagy segítséget jelentettek. Az adományozott eszközök minőségi laminált anyagok, a tartalmuk pedig gyermekközpontú és a következőket foglalja magába: műanyag képkártyák különböző témákban, memóriakártyák, társasjátékok, fejlesztő feladatlapok, ismeretterjesztő plakátok.

Továbbá az egyesület hozzájárult a 2020-2021-es tanévben az iskola három osztályának és az óvoda felújításához (festés, padlócsere, új bútor) és különálló padokat biztosított, olyan osztályok számára, ahol az új távolságtartási szabályzat nem volt megvalósítható.

Iskolánk egyedi szépsége és felszereltsége nagyrészben az angliai CLT egyesületnek köszönhető. Nagyon szépen köszönjük!

https://www.creativelearningtrust.org.uk/

HIPEN

Iskolánk 2017 óta tagja a HIPEN szervezetnek. A HIPEN olyan intézmények európai szintű hálózata, amelyek működésének célja a hallássérült személyek szakellátása, rehabilitációs ellátása, oktatási szolgáltatások biztosítása, munkaerőpiacon való elhelyezkedésének megsegítése, vagy hallássérüléssel kapcsolatos kutatások végzése.

Ebben a nemzetközi közreműködésben a közös pályázati lehetőségek és ötletbörzék félévente megszervezett fizikai jelenléttel tartott találkozókon történik, a kialakult pályázati csoportok alkotó munkája pedig virtuális találkozók keretében valósul meg.

http://hipen.eu/